Search This Blog

Sunday, December 26, 2010

Kesan Tangan Aku digigit Kucing

Salam....

Yeay! Malaysia menang 3-0 keatas Indonesia!
Tahniah! Hahaha:D

Berbalik kepada tajuk kita kali ini...heee~
Kali ini mengisahkan tentang kes aku "bergaduh" dengan Boboy...grrrr!
Haha...sebelum ni aku dah post entry pasal aku kena "Belasah dengan Boboy"
Padan muka aku...
=.="

Ini la pic2 time aku cedera...aduhai...











Abes jari aku kembung...



Giler kembung~



Sakit~



Waaaaaaaaaaa! Sedih betul aku....Wahai Boboy, naper la ko dah tak ingat aku time tu...Tengok la...sampai aku sanggup korbankan tangan aku yang sebelum ni cun and comey jer semata2 nak ko balik...huaaa!


Ganti Balik Boboy!
Grrr!!!!!




Saturday, October 16, 2010

Boboy







Kucing ni...mula2 dijumpai di hadapan rumah...
Haha...time tu beliau amatla kurus kering...
Mula2 mak tak suka la...sebab kucing ni macam kucing yang terbiar...huhuhu..
Asalnyer kucing ni dilahirkan kat belakang umah...
Alololo...cian taw kat kucing ni...
Sebenarnya die ade adek2 die...3orang...eh! 3 ekor adek beradek...^^
Mak die comel...sumpah comelll....^_^

Ntah la naper...kucing ni selalu lepak2 kat umah kami...
Pastu mak pun rasa dah jatuh cinta kat kucing ni...
Lalu kite pun nk namakan kucing ni nama "Miaw2"
La pulak...mak tak nk nama yang tu...mak namakan "Boboy"
Sebab kucing ni jantan...hehehe
Memang wajar nama camtu...
Miaw2 macam nama bentina laks...:D

Yang special kucing ni...bile kucing ni disuruh tido...
kucing ni pun tido la...
Fuiyooo...
Itu pun mak banyak kali suruh tido...-________-

Kucing ni manja sangat2...
Time mak kuar nak sidai baju, ader2 je Boboy landing tepi bakul baju tu...
Pastu golek2...
Tiba2, dengan secara tak sengajanyer...mak pun terpijak ekor Boboy...
Kuar la bunyi "Garang" tu sambil mulut die terbukak luas...
hahaha:D
Saper surh duk situ Boboy...


Kesian Boboy ni taw...
Selalu kena buli dengan kucing jahat...
kucing jahat ni mata die biru...n dia punya bulu cantik...
Maybe kucing ni ader orang bela...
mak aku selalu panggil kucing jahat tu "kucing gangster"
yela...
dah dok asyik2 buli Boboy aku...
Kesian sangat2...dah la banyak sangat luka kat badan dia...
Mak tak bagi jugak bawak Boboy masuk dalam ruamh, takot Boboy Buang "hajat"
dia kat umah...
Apa boleh buat...
Bela jer la kat luar rumah...

Ayah aku ni plak...
Tak suka kucing...
kadang2 suka kucing, ayah aku akan belikan dier ikan yang sedap2...
time ayah aku tak suka kucing....ayah aku akan usik dia dengan cara menghalau Boboy..
Huk3...
takper la..
jangan ayah aku buang dia dah la...

Apa2 pun....kami sayang taw kat Boboy...Muah!