Search This Blog

Saturday, February 5, 2011

My heart belongs to them

Salam...
aku pun tak taw bila mau tido ni, mata pun tak da la berat pun.
Jadi aku saje nak meringankan jari2 aku untuk menulis a.k.a menaip...haha

Bercerita pasal hati ni, mesti orang kaitkan dengan cinta, memang pown.
Hati aku ni hanya untuk mak ayah aku jer. Kalau cinta aku baik tahap dewa, mungkin kepada Allah.

Why hati aku kena cinta terhadap mak ayah aku?
Because aku tahu aku anak seorang yang nakal...dulu aku suke berpoya2...
Kini, aku sedar apa aku dah buat, lalu aku buat keputusan untuk bercinta dengan mak ayah aku...
haha, even mak ayah aku tengah bercinta antara satu sama lain, dorang kena paksa rela untuk curang dengan aku, kena jugak bercinta dengan dorang...weee~

Jadi secara rasminya dorang menjadi my heart aku...
Nanti bila aku nak buat dosa, aku mesti teringatkan mak ayah aku yang mengharapkan aku menjadi anak yang soleh. So, aku tak nak wat jahat! Aku tak nak curangkan cinta aku!

Mak aku...
Walaupun dirimu amat2 begitu garang untukku...
tapi dikau la penyebab aku tidak menjadi seorang anak yang liar...
tak menjadi pompuan yang bohsia, pelacur, pompuan yang senang2 jer lari dari rumah dan sebagainya...

Mak aku selalu bebel kat aku...haha..nakal kan? Ader masa mak aku boleh dibawa bergurau...ader masanya dia jadi "singa"...haha

Ayah aku...
Walaupun dikau seorang yang amat2 pendiam, tetapi dirimu seorang yang sangat pemurah...
Aku selalu paw duit dia...

Ader suatu hari yang membuatkan hati dan mata aku menangis(time nak taip ni dah start nangis) Masa tu aku form5, aku minta duit belanja dari ayah aku...time tu hujan lebat giler. Aku tunggu punya tunggu, ayah aku pun datang time hujan lebat giler. Sanggup giler time hujan lebat semata2 nak bagi aku duit. Basah baju dia. Perasaan aku time tu? Korang mesti ingat aku sedih kan? Tak! Aku happy betul masa ayah aku bagi duit belanja...aku tak terfikir pun, macam mana ayah aku dtg dengan sejuknya..(aku menangis)...jahatnya aku...time tu aku fikir duit belanja ja..

Suatu hari tu, masa aku kat rumah (still form5 masa ni), aku kena marah dengan mak sebab aku dah buat satu kesalahan yang mak aku tak suka...(biasala, garang kan...) mak aku membebel la, sambil bercerita yang ayah aku sanggup hantar aku duit belanja kat masa hujan lebat...mak aku kata kat aku, ayah aku balik rumah selepas anta duit untuk aku, mak aku tanya la naper baju basah2 ni? Ayah aku jawab la, nak hantar duit jer kat Nurul...pastu korang nak taw ayah wat aper pastu? Ayah aku pergi tukar baju baru pastu terus pegi kejer...time tu office hour dah tamat! Tapi ayah aku still nak pegi keje jugak walaupun dah tamat office hour! Sedihnyer, menggunakan tulang hanya 4 kerat, ayah aku nak berkerja jugak...selama ni aku tak terfikir pun apa jasa mak ayah aku buat...:(

Ya Allah, kau rahmatilah mereka, ampunkanlah dosa2 mereka selagi hayat mereka masih dikandung badan. Ampunkanlah aku dan keluarga aku..ya Allah, berikan lah mereka rahmat dari-Mu...aku sayangkan mereka sangat2...panjangkan la umurnya dan umurku serta adik2ku...jikalau Engkau ingin mengambil nyawa keluargaku, ambillah nyawa aku terlebih dahulu, aku tak sanggup jika dari kalangan keluargaku pergi terlebih dahulu...Engkau maha Pengasih, Memahami, dan Penyayang...Aminnnn



We Are Happy Family

6 comments:

  1. amin...ye syg parent tuh membatasi segala2nye~ ;)

    ReplyDelete
  2. yap...kalau nk dibandingkan kawan dgn family, family la yg pling amek berat, sayang lebih, n segala2nya..^^

    ReplyDelete
  3. aah betol3..
    ape2 family first ^^
    jatuh bangun kite family gak yg mau nak terime balik..ngee~~~

    recent post : |kenal mohsen namjoo???|

    ReplyDelete
  4. betul2..dah nama drah daging kan? takleh berpisah..^^

    ReplyDelete
  5. masa mak bergurau, pada kucinggg....meow2...tidow!!! chut chut!

    ReplyDelete