Search This Blog

Thursday, September 4, 2014

The 3 years subject planner

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Eceh, permulaan pon dah sopan gitu. Harini tetiba ja ada mood nak update blog ni. Malam-malam gini syok update ikot suka hati kita ja. Well, tak lama dah nak masuk semester baru. So bile dah nak masuk semester baru ni, jadi aku dah buatkan awal-awal plan subjek peringkat bachelor aku. Wow, ayat nak level up ja. Aku buat macam ni untuk memudahkan life aku sepanjang aku study bachelor ni. Nanti dah naik semester baru, aku dah tahu subjek aku akan amek. 

Kelebihan lagi satunya ialah, kita boleh alert apa akan jadi terhadap semester baru. Contoh, senior kata subjek Financial Accounting & Reporting 3 susah, lalu kita akan rasa alert pasal kesusahan ni bile nak menghadapi semester baru yang akan datang. Tu bagi aku la. Tak tahu la student lain rasanya macam mana. Feels dia macam mana kan. Hahaha. Kan bagus kalau buat macam ni. Takde la rasa tergopoh gapah, asyik nak memikirkan subjek apa yang nak diambil bile dah naik semester baru. Aku screenshotkan subjek planner aku. Hohoho


*Klik untuk resolusi besar

Alhamdulillah. So far, okay la subjek planner aku ni. Harap-harap la memang habis sampai bulan September 2016. Huih, lamanya nak habis degree ni. Takpa la, pengajian yang lama memerlukan pengorbanan yang tinggi. Tak student la kalau tak merasa susah semasa belajar.


*P/S: Ermmm. Dah naik semester baru 8/9/2014 ni, still terfikir-fikir nak tukar subjek apa ni. Sama ada pasti ke apa yang aku ambil untuk semester depan? :/